Uredi vsebino
Domov  |  Kontakt  |  Kazalo
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Nakupovalna košarica
  Vaša košarica je prazna.

Splošni pogoji

Uredi vsebino

Splošni pogoji poslovanja trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje Ingles d.o.o., (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja veljajo tudi za spletno trgovino www.drva.info in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.
Ponudnik in uporabnik medsebojne obveznosti pri nakupih preko spletne strani 
www.drva.info urejata s temi splošnimi pogoji.

 

Shramba pogodb sklenjenih preko spleta

Sklenjena pogodba o nakupu  na daljavo bo shranjena na sedežu podjetja. Dostopna je na sedežu podjetja Proseniško 53, 3230 Šentjur


Ponudba artiklov in cene

Način poslovanja preko spletne strani zahteva nenehno spremljanje in ažuriranje podatkov. 

Vse cene so v EUR. Cene vključujejo DDV.  Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Veljajo cene objavljene s strani ponudnika v času, ko uporabnik potrdi naročilo v spletni trgovini. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik uporabnika obvesti.  Nekatere slike proizvodov so simbolične. Dekoracija ni v ceni artikla, razen, če je to posebej navedeno. Navedene cene veljajo le za nakupe v ponudnikovi spletni trgovini in se lahko razlikujejo od cen na skladiščih oziroma trgovinah podjetja Ingles d.o.o.

Cene navedene na internetni strani in na cenikih podjetja veljajo le ob gotovinskem plačilo in nakazilo na TRR. Ob plačilu z plačilnimi kartice se ne upošteva gotovinskega popusta!

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, in se njihov čas trajanja med posameznimi izdelki razlikuje.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila ter pod spodaj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik uporabniku omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik uporabniku ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in s tem tudi ceno prevoza (uporabnik prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za uporabnika.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

 

 

Plačilne metode

1. Plačilo po povzetju

Plačilo po povzetju je primerno v primeru, če uporabnik želi, da mu naročeno blago dostavimo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji. Ker je pri plačilu ob prevzemu  možno  plačilo z gotovino, morate biti uporabnik, ne glede na vrednost naročila, ob prevzemu osebno prisoten. O času dostave bomo uporabnika obvestili po telefonu.

Ponudnik izda račun oz potrdilo o plačilu na trajnem mediju (papir), ki sodi ob garancijskem listu veljaven dokaz za reklamacijo. 

2. Plačilo po predračunu

Če se uporabnik odloči za plačilo po predračunu, mu bomo na elektronski naslov, naveden ob registraciji uporabniškega računa, poslali predračun z vsemi podatki. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun bo blago odposlano na uporabnikov naslov za dostavo. 

Ponudnik izda račun na trajnem mediju ( papir ), ki je ob garancijskem listu veljaven dokaz za reklamacijo.

Uporabnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti ponudnika v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

3. Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, in se njihov čas trajanja med posameznimi izdelki razlikuje.

 

4. Nakup za pravne osebe in fizične osebe

Nakup v ponudnikovi spletni trgovini ni namenjen le fizičnim osebam, temveč tudi poslovnim uporabnikom.

Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga brez navedbe razloga za svojo odločitev oziroma samo v primeru reklamacije.  

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

V skladu z 43 č. členom zakona o varstvu potrošnikov ima potrošnik  pravice do odstopa od pogodbe.

Pri pogodbah sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 15 dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu treba navesti razlog za svojo odlocitev.

-V primeru odstopa od nakupa blaga na samem skladišču, kupec blago vrne na isto skladišče, firma INGLES d.o.o pa mu vrne  plačano kupnino v 8 dneh brez obresti. 
-V primeru odstopa od nakupa blaga dostavljenega kupcu, firma INGLES d.o.o zaračuna 30 €/paleto za stroške dostave prevoza oddaljenosti do 30 km od naših skladišč.  Stroški dostave prevoza oddaljenosti od 30 do 50 km od naših skladišč znašajo 50 €/paleto in Stroški dostave prevoza oddaljenosti od 50 do 80 km od naših skladišč znašajo 70 €/paleto.
Razliko med plačano kupnino in stroškov dostave vrne  INGLES d.o.o. v 8 dneh brez obresti.  Blago pri menjavi mora biti pakiran in lociran kot pri dostavi.

Reklamacije oz odstope od pogodbe sprejemamo na sedežu podjetja oziroma na elektronski naslov: drva.info@gmail.com

Stvarna napaka

 

Kdaj je napaka stvarna?  

            Predvsem kadar:

·        artikel nima lastnosti, ki omogočajo njegovo normalno rabo

·        se kupcu izroči artikel, ki se z modelom ne ujema, izjema so le modeli, prikazani zaradi obvestil.

 

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

 

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla.

 

V katerih primerih naj uveljavljam stvarno napako?

V primerih ko blago nima garancije.  Potrebno jo je uveljavljati v zakonsko predpisanih rokih.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. 

 

Skladiščenje blaga

Drva na paletah je potrebno skladiščiti v pokritih skladovnicah na sončnih in vetrovnih legah v medsebojni oddaljenosti vsaj 50 cm. Zaradi vlage nad 20% priporočamo razsortiranje  v 10 dneh od dostave, da s tem zagotovite najboljše pogoje za sušenje.
Pelete je potrebno skladiščiti v suhih in zaprtih prostorih

Pod temi pogoji je garancija izdelka zagotovljena.

Značilnost drv je skladno z standardom (EN 14961-5:20111)

 Pri velikostnih razredih je treba povdariti

1. Vsaj 85 vseh drv mora imeti premer v izbranem razredu. Pri tem za peči priporočamo polena premera D10 in D15. drva s s premerom D2 in D5 pa se priporočajo kot podteta oziroma treske

2. Dolžina posameznih kosov se lahko razlikije +- 2 cm od dolžin posameznega razreda. Tolerira se, da je do 15°drva krajših od dolžine v določenem razredu (npr L20, L25 itd)

 

 

 

 

Dobavni rok

Ponudnik želi s svojo spletno trgovino čim bolj ustreči željam vseh naših uporabnikov, zato vam kupljeno blago dostavimo na vaš naslov na območju Republike Slovenije. Za določitev točne ure dostave vas bo predhodno kontaktiral naš pooblaščen dostavljavec. 
V primeru, da želite imeti izdelek dostavljen na vaš želeni naslov, je dobavni rok, če je izdelek na zalogi, največ 30 delovnih dni, v nasprotnem primeru pa ustrezno dlje, o čemer vas obvestimo med samim postopkom nakupa.

 

Dostava blaga

Kupljeno blago vam dostavimo, do kamionsko dostopnega dvorišča! Vnosa blaga v stanovanje in v hiše ne zagotavljamo. V primeru, da ob dostavi uporabnik na dogovorjenem naslovu ni navzoč, izdelek lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s uporabnikom, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Oseba, ki prevzame dostavljeni izdelek, prevzem izdelka ter prevzem vseh spremljajočih dokumentov potrdi s podpisom dobavnice, zraven pa navede svoje ime, priimek ter datum prevzema in razmerje do naročnika. 

V primeru neplačila ob dostavi mora  stranka podati  EMŠO, številko transakcijskega računa in davčno številko.
Ob dostavi izdelka na navedeni naslov se uporabniku preda pripadajoča dokumentacija in sicer račun oziroma  potrdilo o plačilo. V tem primeru se šteje, da je bilo uporabniku predana vsa dokumentacija.

Na lokacije oddaljenih več kot 30 km od naših skladišč in na posebej odročnih krajih si pridržujemo pravico dodatnega zaračunavanja prevoza. Znesek prevoza sporočimo preko elektronskega medija in so priloga pogodbi v primeru nakupa preko spletne trgovine.

 

Varstvo osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Vsi podatki, pridobljeni preko ponudnikove spletne trgovine, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

 

Komunikacija

Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih internetnih straneh. Kljub temu, pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo na elektronski naslov drva.info@gmail.com ali po klasični pošti na naslov:
Ingles doo, Proseniško 53, 3230 Šentjur

Ponudnik mora v 10 delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 

 

Piškotki

Spletna stran www.drva.info  uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob prvem obisku spletnih strani, za uporabo določenih piškotkov pa prosimo uporabnika za njegovo privolitev.

Nagradna igra na Facebooku

Nagradna igra na Facebooku *Podarimo letno kurjavo*, sodelujejo vsi, ki najprej všečkajo in nato delijo objavo. Pri žrebu podaritve kurjave za zimo 2017/2018 je nagrada 4 palet bukovih drv oziroma 2 tone pelet (po izbiri podelitelja). Mesečno se na isti način in ob istih pogojih podeljujeje nagrada 10 tresk oz. 10 vreč peletov. Ob morebitnem predhodnem nakupu vrednost podarjene nagrade vrnemo nazaj. Žreb bo predvidoma  1.10.2017 oziroma 30 dni od konca nagradne igre. Žreb je javen in podprt z video posnetkom, ki se nato predvaja vsem, ki so prijatelji strani drva.info.
Pogoj sprejetja nagrade je, da nagrajenec dopušča uporabo njegovih osebnih podatkov  in osebne slike za namen obveščanja vseh strank podjetja Ingles d.o.o. in tudi vseh ostali potencialnih  strank  ne glede na medij obveščanja. Nagrado je potrebno prevzeti na enem od skladišč v roku 30 dni od žreba oziroma do 31.10.2017 in ni prenosljiva na drugo osebo.Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Ingles d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ingles d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!
Uredi nogo